Detachering

U bevindt zich hier: Home » Diensten » Detachering


Detacheren is het inhuren van personeel via een detacheringsbureau. Vaak gebeurt dit op basis van langdurige overeenkomsten. Het bureau heeft de mensen in dienst en jij huurt hen voor een periode in. Formeel is het detacheringsbureau dus de werkgever van de te detacheren werknemer. Omdat het detacheringsbureau de werkgever is, loopt het detacheringsbureau de werkgeversrisico's. Denk hierbij aan: bij ziekte (doorbetaling van het loon) en bij ontslag (ontslagvergoeding). Detacheren is dus duurder dan het inhuren van personeel via een uitzendbureau. Omdat het detacheringsbureau het werkgeversrisico draagt, zal deze een deel van het risico verdisconteren in de opslag die zij op het uurtarief van de te detacheren werknemer hanteert. Wat dat uurtarief is en welke opslag daarbij wordt berekend, hangt onder meer af van de specialisatie en ervaring die jij vraagt.

Waarom detacheren:

De meest voorkomende redenen van ondernemers om mensen te detacheren zijn:

  • Vervanging bij ziekte
  • Speciale projecten
  • Zwangerschapsverlof
  • Een verlengde proeftijd
  • Extra ondersteuning tijdens drukte

 Voordelen

Het voordeel van detachering is dat je gemakkelijk en snel aan hoogopgeleid personeel kan komen. Het detacheringsbureau biedt je mensen aan waar jij vervolgens een sollicitatiegesprek mee hebt. Dan kunnen jullie allebei kijken of jullie willen samenwerken. Deze arbeidskrachten hebben in de meeste gevallen al ervaring opgedaan in verschillende bedrijven. Dit kan een voordeel zijn omdat ze brede kennis hebben. Zij komen weer met nieuwe ideeën en sporen de oude kern aan. Een mix van mensen die al langere tijd bij je werken en nieuwe mensen is ideaal.

Nadelen

Detacheerders blijven altijd een beetje buiten het bedrijf. Ze weten dat ze er maar tijdelijk zullen zitten en kunnen daardoor met een andere instelling binnenkomen. Ook kennen ze de cultuur van je bedrijf, hun collega’s en de werkzaamheden minder goed. Je moet een detacheerder altijd inwerken. 

Arbeidsvoorwaarden

Gedetacheerden kunnen een arbeidscontract van jou krijgen maar veel vaker komt het voor dat het detacheringsbureau de werknemer volledig in dienst neemt. Het voordeel is dat de detacheerders veel zekerheid hebben. Jij hebt altijd te maken met twee partijen, de detacheerder en het bureau waarmee je het regelt. Dat houdt in dat een detacheerder niet alleen met zijn bureau maar ook met jou moet overleggen over vakanties bijvoorbeeld. Jij als ondernemer blijft ook verantwoordelijk voor de medewerker op de werkvloer.

Captcha


Contactgegevens

T.C. Services B.V.
Singel 85
9934 BT Delfzijl

T 0596 - 51 64 74
E info@tcservices.nl